Ngrohja, Ventilimi dhe Klimatizimi (HVAC) është përdorimi i teknologjive të ndryshme për të kontrolluar temperaturën, lagështinë dhe pastërtinë e ajrit në hapësira të mbyllura.

Qëllimi i kompanisë Alfa.i është të sigurojë rehati dhe cilësi të pranueshme të ajrit të brendshëm duke përdoruar pajisjet më moderne të kohës.

Tri funksionet kryesore të ngrohjes, ajrosjes dhe klimatizimit janë të ndërlidhura, veçanërisht me nevojën për të ofruar rehati termike dhe cilësi të pranueshme të ajrit të brendshëm brenda kostove të arsyeshme të instalimit, funksionimit dhe mirëmbajtjes. Sistemet HVAC mund të përdoren si në mjedise shtëpiake ashtu edhe në ato komerciale. Sistemet HVAC mund të sigurojnë ventilim dhe të ruajnë marrëdhëniet e presionit midis hapësirave.

Dizajni i sistemit HVAC është një nën disiplinë e inxhinierisë mekanike, e bazuar në parimet e termodinamikës, mekanikës së lëngjeve dhe transferimit të nxehtësisë.

Alfa.i ofron zgjidhje komforti në ndërtim për jetën reale. Rishikimet tona transparente të produkteve dhe markave mbështeten nga ekspertët e HVAC. Për ndërtesa më të mëdha, sistemet HVAC analizohen, projektohen dhe specifikohen nga stafi jonë si; projektuesit e shërbimeve të ndërtimit dhe inxhinierët e makinerisë.